Fakta o oddlužení, právo, zločin, trest.

19. 04. 2015 17:56:35
Osobním bankrotem dlužník nabízí všechna svá aktiva a pasiva k uspokojení dosavadních věřitelů. Inslovenčnímu správci zpřístupní všechen majetek, aby jej mohl evidovat, spočítat a po domluvě s dlužníkem navrhnout cenu věřitelské skupině. Věřitelská skupina má jen dvě možnosti. Zvolit si variantu okamžité zpeněžení majetku dlužníka.

Tato alternativa je pro věřitele riziková v tom, že budou uspokojeni v částce 0-100% své pohledávky, podle nabídky správce s dlužníkem. Dlužník může i po sečtení majetku navrhovat zpeněžení i když lze očekávat, že hodnota z prodeje bude nižší než 30%. Výhoda v tomto ohledu spočívá v tom, že věřitelé dostanou nezanedbatelnou část svých pohledávek okamžitě, anebo si odhlasují druhou variantu a to tu, že si na jistou částku tj. 30% počkají pět let do úplného splacení! Úplné splacení = splacení 30%!! Tj. odhlasují souhlas s plněním splátkového kalendáře.
Výjimečné případy jsou tehdy, pokut by věřitelé byli uspokojeni zpeněžením majetku ve výši větší než 30%. V takovém případě má dlužník další možnost. Vzdát se a nechat majetek rozprodat. Následným okamžitým usnesením musí být osvobozen od všech ostatních pohledávek a začíná pro něj nový život. A nebo může licitovat s nabídkou splátkového kalendáře s tím, že nová nabídka musí být vyšší než 50%. Pak splácí částku, na které se s věřiteli dohodl.
Ve všech případech je dlužník účastníkem řízení v pozici navrhovatele a skupina věřitelů v pozici odpůrce. Navrhuje-li dlužník plnění splátkového kalendáře, navrhuje splácet částku 30% přihlášených pohledávek, jež nemá k okamžitému vyplacení.
Vydáním usnesení insolvenční řízení končí!!! Soud vydá usnesení jímž schvaluje vzájemnou dohodu mezi účastníky navrhovatelem a odpůrcem, kteří se dohodli na splátkovém kalendáři k uspokojení 30%!! Dále o vztahu mezi dlužníkem a věřiteli nezasahuje!!
Současná praxe: Samosoudci krajských soudů porušují zákony tím, že vydávají svá ne jednoznačná a neúplná usnesení, aby dávali prostor k nelegálnímu vykrádání příjmů dlužníků. Jejich přímou, zákonem stanovenou povinností je označení první splátky. Zneužití pravomoci úřední osoby na denním pořádku.
Nelze obhájit práva jednotlivce, neboť zneužití pravomoci úřední osoby se dopouštějí všichni a vzájemně se kryjí, aby ospravedlnili své nezákonné počínání.
Z praxe. Opakovaně jsem poukazoval na neoprávněné srážky ze mzdy, protože zákon chrání dlužníka tím, že je mu po vydání usnesení vráceno disponibilní právo. To znamená, že dlužník a nikdo jiný dává svolení plátci mzdy v jakém rozsahu může provádět srážky ze mzdy. Tj. částku na které se s věřiteli dohodl, která je v usnesení navýšená o odměnu správci včetně DPH.
Soudce, pod záminkou, že nechci dále splácet, v době kdy mi chybělo jen 1%, což údajně dokazuje má opakovaná korespondence k soudu, oddlužení zrušil a prohlásil konkurz. Nejen, že mě chtěl připravit o osvobození od zbytku pohledávek, jak mu to ukládá zákon, ale především mě chtěl nelegálně připravit o disponibilní právo a umožnit neomezené vykrádání příjmů a také ospravedlnit nezákonné okrádání jehož jsem byl obětí doposud! Při konkurzu je dlužník zbaven disponibilních práv a ta přechází na kamaráda pana soudce insolvenčního správce, který si nechal nadále posílat mé dobrovolné platby, ale jen proto, aby vyždímal svou odměnu. Hned, jak se dopočítal,účet majetkové podstaty zrušil, abych již neměl žádnou možnost splatit původní dohodu s věřiteli.
Trest. Policie se odmítá zabývat jakýmikoliv podněty i když celý insolvenční rejstřík je plný důkazů. Insolvenční zákon má jasně daná pravidla, která jsou porušována soudy. Nahlas soudce říká své domněnky, předsudky, lži a do zápisu pak uvádí líbivá slovíčka, aby mu to pasovalo a zůstal nedotknutelný.
Zneužití pravomoci úřední osoby, navíc organizovanou skupinou, kterou krajské soudy nepopíratelně jsou.
Závěr: Když jsme mohli být nějakou dobu bez vlády, vystačíme si po odvolání všech krajských soudců, kteří vydali nějaká insolvenční rozhodnutí, pouze se soudy obvodními. Bohužel v Česku neexistuje vládní organizace jež by dohlížela na nestrannost a nezaujatost Krajských soudců. Proto obětí bude přibývat a jek jsem psal v dřívějších článcích, také sebevražd.

Autor: Marek Šiňanský | neděle 19.4.2015 17:56 | karma článku: 13.67 | přečteno: 714x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 17.55 | Přečteno: 320 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 22.31 | Přečteno: 569 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 51 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 899

Nad lží, nenávistí a korupcí, může zvítězit jen větší lež, nenávist a korupce.

Aby pravda a láska mohly zvítězit, musíte posvětit prostředky účelu.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...