Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Válka s dluhy

Drobné pochybení na straně povinného znamená navýšení zisku pro  oprávněného ve zkrácených lhůtách.  Proti takovému krvelačnému jednání je  obrana jediná, čtěte!

Takové jednání oprávněného , který slepě jde za svými tučnými zisky, které si tak šikovně zakomponoval do původní úvěrové smlouvy donutí nebohého povinného k rezignaci. Ten se schoulí do klubíčka a doufá, že to nějak dopadne. Cítí se ukřivděn, žije v pocitu obrovské nespravedlnosti a má pravdu!!
Protože je nereálné získat navýšenou pohledávku okamžitě, (dohody už nejsou možné, ze strany oprávněného, pochopitelně) nastupuje trafika oprávněného, inkasní firma. Dříve to bývali špatně česky hovořící spoluobčané, kteří zastrašovali lámáním končetin. Dnes jsou to legalizované organizace podobných tipů s lepšími jazykovými dovednostmi. Inkasní firma se má pokusit legálně vymoci pohledávku oprávněného, tj obeslat povinného upomínkou a tím její snaha končí. Ne, inkasní firma pokračují v dobývání pohledávky další formou. Zastrašování, vydírání a vyhrožování. Vše se odehrává formou telefonního obtěžování a proto to nelze prokázat a také není snadná komunikace s policií (při mém posledním pokusu dát podnět osobně, strážmistr odsekl, že jsem si neměl půjčovat!!)
Inkasní firma vymáhá, nic nezíská pro oprávněného, tudíž výsledek její práce je nula. Za práci s výsledkem nula si dále účtuje náklady, které požaduje po povinném, místo po svém zaměstnavateli oprávněném.

Tady fungují legální a nelegální přeprodeje. Banky si mezi sebou přeprodají úvěr. To znamená, že prodávající banka sníží hodnotu úvěru o nějakou část na jejíž rozdíle dále vydělává banka kupující a může nabídnou povinnému nějakou výhodu. Pak jsou tu nelegální přeprodeje, kdy se inkasní firma zaváže oprávněnému, že je schopna vydobýt pohledávku lépe než oprávněný a připočítá si patřičnou odměnu k původnímu již navýšenému úvěru. Jak asi může být inkasní firma šikovnější ve vymáhání? Telefonováním, zastrašováním, vydíráním, nelegálně.
Inkasní firma si moc nepomůže u tak již deprimovaného povinného, který pravděpodobně v těchto dnech uvažuje o sebepoškozování.

Inkasní firma tak nevymůže nic a vrátí se k legálnímu postupu. Exekuci.Tragikomická představa vymahače, který zláme povinnému končetiny a pak požaduje spravedlnost po exekutorovi. (Končetiny se sice nelámou, ale duševní a psychické útoky jsou běžnou praxí)

Exekutor - epizoda sama o sobě o jejíž téma není předmětem tohoto článku. 

Exekutor má však legální nástroje, které může uplatnit a prakticky může vzít povinnému cokoliv v jeho vlastnictví, aby uspokojil všechny, kteří si řeknou. Není jeho povinností zkoumat, zda je pohledávka oprávněná, nebo není, nebo je jeho povinností zkoumat oprávněnost??
Exekutor má povinnosti informovat povinného o zahájení exekučního řízení. Z něho plyne platební rozkaz a dále nařízená exekuce.
Při jeho činnosti vstupuje do tohoto vztahu další hráč. Česká Pošta a.s.
Exekutorova ledabylost v informování povinného končí v přihrádkách České Pošty a.s.

Připomeňme si, že je povinný v těchto dnech je řádně vystresovaný a psychicky zničený po předchozích represích oprávněného a inkasních firem. Rezignuje a nechce přijímat ani žádnou poštu. Zajímavé, jak to naše vláda legalizovala a přenesla odpovědnost za nedoručené obsílky opět na povinného. Nebo to není legální. To je jedno. Opakovaně jsem se stal svědkem selhání lidského faktoru a nezájmu ze strany přímo poštovních doručovatelů. Nechci pomyslet, že je v jejich práci jistý druh zločinného spolčení i když s nějakými náznaky jsem se také setkal.
Pošťák si spojí dvě věci. Razítko na obálce Exekučního úřadu a poštovní adresa povinného na úřadě. Co by se pošta a její zaměstnanci namáhali v doručení na úřad, přece se musí věnovat prodeji pojistných smluv a stíracích losů?

V tomto bodě nastupuje další hráč. Obecní úřad.
Proč nemůže obecní úřad sloužící všem obyvatelům obce zřídit přihrádku pro tuto korespondenci a nemůže zajistit informovanost adresátů. Vždyť je to opět ledabylost obecního úřadu, že tyto nešťastné deprimované osoby nemají své trvalé bydliště, nemají kde bydlet a proto mají trvalé pobyty na úřadech. Je jednodušší opět přehrát odpovědnost na povinného v duchu hlášky strážmistra "Neměl sis půjčovat!"

Aby tento příběh měl šťastný konec.

Za dobu, co se věnuji neziskovému poradenství v oblasti práv a povinností povinných, jsem již několika osobám pomohl s postupem, jak se z té šlamastyky dostat.

Exekutorova odměna může být uspokojena pouze z peněz získaných exekucí!! Nález NS.
Takže stačí zabránit exekuci.
Inkasní firma nemá nárok na vzniklé náklady během vymáhané pohledávky po povinném dokud o oprávněnosti nerozhodne soud. Nález NS.
Inkasní firmy ignorovat a každé zavolání jen vyslechnout a nebrat ohled. Nepřistupovat na nějaké splátkové kalendáře a vůbec neuznávat nějaký dluh. To je praxe inkasních firem. Přistoupí na splátkový kalendář za uznání dluhu!!!

Pozor, pozor, pozor. "Uznání dluhu" je legální podvod!!!
Jsme zpět u oprávněného .
Oprávněný má nějaké právní oddělení vymáhání pohledávek. S nimi se pokuste spojit a získejte číslo účtu. Jestli Vás odkáží na exekutora, nebo na inkasní firmu, ignorujte je také! Oni mají zákonnou povinnost využít každé příležitosti k dohodě s povinným.
Každý oprávněný má nějaký bankovní účet. Spárujete údaje s úvěrovou firmou, nebo oprávněným s informacemi dostupnými z rejstříku firem a začnete posílat libovolnou splátku, která je hlavně pro Vás dostupná a ne zničující a likvidační, (což je krvelačným zájmem všech nadepsaných účastníků,  "Neplatíš dluhy? Tak třeba chcípni!" . Variabilní symbol uvádějte své rodné číslo bez lomítka.
Stokoruna není málo, je to splátka!!! Důležitá je pravidelnost - měsíční!!

Lék na předchozí represe:

"Vezměte jednu poštovní poukázku typu A. Vyplňte údaje oprávněného příjemce a adresu odesílatele. Napište částku 1000,-Kč a do vzkazu pro příjemce napište - splátka za měsíce 3/15, 4/15, 5/15 až k datu, kdy jste přerušili původní splátkový kalendář.
Tím se vrátíte k původnímu splátkovému kalendáři se sníženou výší splátky a věřte, že oprávněný nemůže nesouhlasit!! Bude jim to trochu dělat starosti kdo zaplatí exekutora a inkasní firmu, ale věřte, že Vy to nebudete. Udělejte to hned!!

Zřízení datové schránky na pobočce czech point je nezbytností

Autor: Marek Šiňanský | úterý 29.3.2016 8:00 | karma článku: 15,21 | přečteno: 618x
  • Další články autora

Marek Šiňanský

Insolvenční soudci okrádají…

Celou českou společnost svými usneseními, které okrádají dlužníky k nezabavitelným částkám, místo toho, aby jim uložili splácet pravidelnou splátku k zákonem stanoveným 30%.

1.12.2017 v 20:45 | Karma: 24,81 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ekonomika

Marek Šiňanský

Pletichy věřitelů, trestné činy soudců.

Na vlastní oči se můžete přesvědčit při nadcházejícím soudním řízení, jak přemění soudkyně 30% na 50%, aby zvýšila zisk věřitelů svou zvrácenou podjatostí a zneužitím moci. Snad vědomým trestným činem, nebo pouze nedbalostí?

21.4.2017 v 9:18 | Karma: 14,47 | Přečteno: 675x | Diskuse| Pozvánky, akce

Marek Šiňanský

Loterie s dluhy a dlužníky.

Kdybych vzal všechny spisové značky běžících exekucí a insolvencí, vložil je do jednoho osudí, zamíchal a jednu spisovou značku vytáhl, šance, že bude vylosované řízení v souladu se všemi předpisy je stejná, jako výhra ve sportce

18.4.2017 v 8:00 | Karma: 21,31 | Přečteno: 638x | Diskuse| Ekonomika

Marek Šiňanský

Soudní exekutor přišel o zuby

Boj s větrnými mlýny není tak zbytečný, pokud se na Vaši stranu přidá extrémně silný vítr, který mlýny zničí.

11.4.2017 v 7:13 | Karma: 24,13 | Přečteno: 1536x | Diskuse| Ekonomika

Marek Šiňanský

Promiskuitní soudkyně Krajského soudu v Ústí nad Labem

Tématem článku není poučení o způsobu uplatnění insolvenčního práva, ale o tom, co se začne dít, když selže zástupce dlužníka.

20.3.2017 v 6:09 | Karma: 24,96 | Přečteno: 1524x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Nad lží, nenávistí a korupcí, může zvítězit jen větší lež, nenávist a korupce.

Aby pravda a láska mohly zvítězit, musíte posvětit prostředky účelu.