Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Chtěl bych upozornit všechny, kdož by měli nutkání poslechnout "Máňu, která ví, co je směroplatné, neb dělá na OPBH":

   Rozhodnutím o zahájení splácení   n e j s t e   o d d l u ž e n i!  Je vám přislíbeno, že pokud se budete dobře chovat (tedy plnit po dobu pěti let   v š e c h n y  podmínky), dojde k oddlužení, tedy "osvobození od všech pohledávek usmesením soudu".

   Pozor (důležité): Po dobu pěti let jste povini na splátky použít všech příjmů (s výjimkou zákonem stanoveného minima). Tedy i například příjmů získaných děděním (!!) či příjmů z vedlejšáku, nebo výhry ve Sportce (dost vysoké, aby se vědělo, komu byla vyplacena).  Obávám se, že bude-li zjištěna vaše práce načerno, budete mít problém nejen s FÚ, ale i s oddlužením (protože nebyla plněna podmínka použít všechny příjmy na úhradu dluhu).  Pozor na tuto skutečnost.

   Pokud nesplatíte v průběhu oddlužování celý dluh, nemůže oddlužení nastat dříve, než za pět let.

0 0
možnosti
Foto

Nepůjčujte si, nebudete mít z ostudy kabát.

0 0
možnosti
VH

Zaplacení celého dluhu je vítězství morálky nad nemorálností.

0 0
možnosti
VH

Píšete nesmysly.  Soud   o d s o u h l a s í   b u d o u c í   o d d l u ž e n í, pokud lze předpokládat, že bude splaceno alespoň 30 % dluhu. 

   Ale pozor!!! Oddlužení bude provedeno až po pěti letech. A těchto pět let dluh v plné výši trvá!  A dlužník je po celou dobu povinen dluh splácet ze všech příjmů (nejen mzdy), které má (po snížení o dané minimum na život). Celých pět let. Teprve po splnění všech tří podmínek (splaceno alespoň 30 %, spláceno po celou dobu maximum bez snahy cokoliv zatajit a uplynutí lhůty) je dlužník oddlužen.

   Oddlužení není o tom, že dlužník okrade věřitele o 70 % dluhu.  Oddlužení je zde proto, aby po pěti letech maximálního možného splácení (což by pro slušného dlužníka mělo být samozřejmostí) byl dlužní zbaven "doživotí".

   Je zajímavá morálka lidí, kteří, místo aby koukali zaplatit, hledají jak nezaplatit. Možná se jim následující konstatování nebude líbit - je to morálka zlodějů, morálka tunelářů (ano - tuneláži to byli, kdo si brali nesplatitelné půjčky).

1 0
možnosti
VH

PS: § 414 (zřejmě odst. 1) si vykládáte bez souvislosti s celým zákonem.

   "Jestliže dlužník splní řádně a včas  v š e c h n y   p o v i n n o s t i   podle schváleného způsobu oddlužení, vydá insolvenční soud po slyšení dlužníka usnesení, jímž dlužníka osvobodí od placení pohledávek, zahrnutých do oddlužení, v rozsahu, v němž dosud nebyly uspokojeny. Učiní tak jen na návrh dlužníka."       No - a jednou z povinností schváleného způsobu oddlužení je po dobu pěti let splácet tolik, kolik možno (druhou splatit minimálně 30 % dluhu).   Takže po pěti letech soud - na základě žádosti dlužníka - udělá definitivní tečku. A to  nejen za dluhy přihlášenými, ale i nepřihlášenými (starými více než pět let).

0 0
možnosti
JP

mam pro vas smutnou zpravu: pokud jste dluznik, tak to nejsou VASE penize, ale penize veritelu ... teprve az zaplatite do posledni koruny vse, co mate, vcetne uroku, smluvnich pokut a dalsich nalezitosti, pak bude to, co vydelate, opravdu vase.

3 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Nad lží, nenávistí a korupcí, může zvítězit jen větší lež, nenávist a korupce.

Aby pravda a láska mohly zvítězit, musíte posvětit prostředky účelu.